YEMEKLERİMİZ AVRUPA'YI BÜYÜLEDİ

YEMEKLERİMİZ AVRUPA

(Akdeniz Ülkelerine Merhaba) isimli projeleri kapsamında 4-9 Kasım 2013 tarihleri arasında Barselona'daydı.

Gönen Mehmet Ahmet Genç Ortaokulu, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu`ndan sağlanan hibeyle gerçekleşen “Hello to Countries of Mediterranean” (Akdeniz Ülkelerine Merhaba) isimli projeleri kapsamında 4-9 Kasım 2013 tarihleri arasında Barselona’daydı.

Escola Josep Gras’ın ev sahipliğinde 5 gün süren proje ziyareti boyunca 4 öğretmen ve 8 öğrenciden oluşan ekibimiz Türk yemek kültürünü İtalyan, İspanyol ve Fransız ortaklarına tanıttı. Öğrencilerden oluşan takımların yer aldığı yemek yarışmasında okulumuz “En Özgün Yemek” ödülünü kazandı. Öğrencilerimizin kendi elleriyle yoğurduğu, açtığı ve hazırladığı mantı diğer ekiplerin takdirini kazandı. Yaşları 12-14 arasında değişen öğrencilerimiz bir de sütlaç yaparak hünerlerini sergiledi.

Yemek yarışması dışında çevre gezileriyle Sant Llorenç Savall, Marquet De Les Roques, Font Del Llor gibi tarihi ve doğal güzellikleri görme şansı yakalayan ekibimiz Barselona gezisi ile de Montjuic Kalesi, Barselona Akvaryumu, La Rambla, La Sagrada Familia Katedrali, Nou Camp Stadı gibi şehrin ünlü mekanlarını da gezdi.

9 Kasım tarihinde İspanyol öğrenciler ve aileleri tarafından Türkiye’ye uğurlanan öğrencilerimiz şimdi arkadaşlarını ağırlayacakları Mayıs ayını dört gözle bekliyor.

 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı